Tuolla leffateatterissa mainostettiin tulevaa Maxwell Smart -elokuvaa. Ei hyvältä näyttänyt, mutta muistutti taas siitä, miten postmodernissa yhteiskummassa tekstit kertovat teksteistä ja audiovisuaalinen viihde audiovisuaalisesta viihteestä.

Hm. En korjaa tuota vahingossa pieleen näppäilemääni sanaa "yhteiskummassa", koska se kuvaa kohdettaan merkittävästi paremmin kuin "yhteiskunnnassa", johon muuten tuli myös yksi n liikaa. Mutta takaisin asiaan. Ei tällä kirjoituksella ole yhteiskunnan kanssa juurikaan tekemistä, kulttuurin enemmän.

Niin, jo vuosia on ollut nähtävissä suuntaus, jossa tehdään elokuvia 60- ja 70-lukujen elokuvista ja televisiosarjoista. Retroversioita. Näitä ei tarvitsisi luetella, mutta heitetään nyt muutama esimerkki: The Avengers, Batman Forever, Pyhimys, Charlien enkelit, King Kong...

Nostalgia on hyvä tuote.

Aloin miettiä, mitä ne elvyttävät seuraavaksi. Entä mitä haluaisin elvytettävän?

Ensimmäiseksi mieleen tulee Safiiri ja Teräs. Tyypit kuljeskelevat huoneesta toiseen ja huolestunein ilmein kertovat, mitä näkevät muissa dimensioissa. Leffa perustuisi tietenkin pelkästään näyttelijätyöhön, erikoisefektejä käytettäisiin vain muutamasa paikassa. Mutta koska elokuva toteutettaisiin isolla rahalla, mukaan saataisiin jopa muutama ulkoilmakohtaus.

Avaruusasema Alfa, tietenkin! Vaikka senkin ansiot ovat suurelta osin siinä, että se on niin kalkkunaa. Pystyykö sellaista tekemään tahallaan? Pystyy kai, mutta eihän se ole enää ollenkaan sama juttu.

Rättisitikasta pitäisi myös saada uusi versio ja Saab 96:sta.

Muita ehdotuksia?