Tiedän, tiedän. Tämän kirjoituksen sisältö ei kosketa yhtäkään muuta ihmistä maailmassa kuin itseäni. Mutta hehkutanpa kuitenkin: kiipesin eilen Nuuksiossa Jupintappajan (6) flashina!


Sanastoa lukijoille:

Vaikeusaste 6 tarkoittaa sitä, että kiipesin kovemman reitin kuin koskaan eläessäni.

"Hehkutus" johtuu siitä, etten vielä keväällä arvannut, että tälle tasolle pääsisin. Ikinä.

"Flash" tarkoittaa sitä, että onnistuin heti ensimmäisellä yrityksellä, enkä ollut aikaisemmin reittiä harjoitellut. Kyseessä ei ollut kuitenkaan oikea "on sight". Olin nimittäin juuri nähnyt, kuinka toinen kiipeilijä yritti samaa reittiä, ja hänen kiipeilynsä katsominen oli antanut minulle tärkeää tietoa: tunsin hänen tasonsa ja sain itsevarmuutta yritykseen kun tiesin, että selviytyisin melko varmasti viimeiselle pultille asti.


* * *

Hassumpaakin ihmeteltävää on. Nopeuskiipeilyä. Jarkko Henttonen, Johannes Kärkkäinen ja Kalle Pulli viettävät pitkää viikonloppua, ja yrittävät nousta bigwall-reitin Blåmannenilla 70 tuntiin. Siinä ajassa he eivät ainoastaan kiipeä, vaan myös ajavat Helsingistä Tromssan tuolle puolen ja takaisin. Tähän mennessä matkalla ei ilmeisesti ole tapahtunut mitään raportoimisen arvoista, mutta seuraan tilannetta mielenkiinnolla.