Noista kuorista tuli mieleeni...

Joskus opiskeluaikoina tuli elettyä aika matalalla budjetilla. Joinain päivinä oli oikeasti nälkä, ja muistan kävelleeni kaupungilla vatsa kurnien ja toivoen törmääväni johonkuhun kaveriin, jolta voisin lainata pari kymppiä seuraavaan opintotukien maksupäivään asti.

Niin, niihin aikoihin tein pariin otteeseen ruoaksi perunankuoria.

Hyvin pestyjen perunoiden kuoret paistetaan rasvassa pannulla (tai uunissa), maustetaan suolalla, pippurilla, paprikalla tai millä nyt mieleen juolahtaa. Ja hyvää on. Ne kuuluisat hivenaineetkin ovat matkassa mukana.

Myöhemminkin olen sapuskaa harkinnut, sillä muistikuvat perunankuorista ovat ihan myönteisiä. En kuitenkaan ole koskaan sittemmin muistanut pestä perunoita ennen kuorimista, ja niinpä ruokalajin uusintaversiot ovat aina jääneet toteutumatta.