Monissa italialaistyyppisissä risotoissa on loppuvaiheessa lisättyä kermaa ja parmesania. Se tekee risoton uudelleenlämmittämisestä seuraavana päivänä riskipeliä – pohjaan palamisen vaara on melkoinen. Risottoa ei teekään mieli lämmittää sellaisenaan, joten se kannattaa laittaa piirakan täytteeksi.

737766.jpg


Suolaisen piirakan peruspohja:
Sekoita kulhoon sopiva määrä jauhoja (esim. vehnä- ja ruisjauhoja sopivassa suhteessa), ja nypi joukkoon ruokalusikallinen voita. Lisää vettä, kunnes saat aikaiseksi mukavan leivottavan taikinan. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
Risottoa. Jos risotossa ei entuudessaan ole parmesania ja kermaa, lisää niitä. Täytteen on oltava melko löysää. Jos haluat varioida makua eilisestä, pistä sekaan esimerkiksi toisia mausteita, jotain vihannespilkettä tai sinihomejuustoa.
    Sama täyte sopii myös pasteijoihin tai pellillä paistettavaan levymäiseen piirakkaan.

Paistetaan parissa sadassa asteessa reilun puolen tunnin ajan.