Tässä videota poliisin mielivallasta. Jos oikein ymmärsin, filmin lopussa kiinni otetaan syytetty kansanedustaja Arhinmäki.

En yleisesti ottaen ole sen enempää Arhinmäki-myönteinen kuin poliisivastainenkaan, mutta mikäli filmi antaa vähänkin todenmukaisen kuvan poliisin työskentelystä, pidän kaikkia Smash Asem -tapauksessa siviilejä vastaan nostettuja syytteitä epäoikeudenmukaisina. Hyväksyn jopa filmillä nähtävän pullojen heittelyn.

Minkäänlaisen univormun ei nimittäin voi ajatella oikeuttavan laittomuuksiin, ja kenellä tahansa ihmisellä on vähintäänkin moraalinen oikeus turvautua hätävarjeluun puolustaakseen itseään esimerkiksi oikeudetonta vapaudenriistoa vastaan.

Vai mitä olette mieltä? Mitä te sallitte univormupukuisille, mitä ette muille sallisi?

Asteikko kai alkaa jostain ystävällismielisestä kehoituksesta poistua paikalta ja päättyy jonnekin siviilien joukkotuhoamisiin. Väliin sopii kaikenlaista täysin järkevää ja hyväksyttävää, mutta tässä tapauksessa poliisi oli mielestäni jo ylittänyt rajan. Mannerheimin patsaan edessä poliisi teki itsestään hetkiseksi kansalaisten vihollisen.