Laitan semmoisia tomaattipohjaisia pasta- ja muita kastikkeita aina reilun satsin, niin että samaa tavaraa riittää vielä seuraavanakin päivänä. Tässä eräs uusiokäyttöehdotus.

Ainekset:
– lasagnelevyjä
– 7 dl toissapäiväistä tomaattista pastakastiketta (esim. bolognese-, kasvis- tai herkkusienikastike) tai ratatouillea
– 5–6 dl eilistä pinaattikeittoa
– juustoraastetta

Jos aineksiisi kuuluu ratatouille, se kannattaa ensin pilkkoa vähän hienommaksi. Lado ainekset voideltuun vuokaan. Joka toiseen väliin tomaattipohjaista tavaraa, joka toiseen pinaattikeittoa ja juustoraastetta. Päälle vielä juustoraastetta. Paista lasagnelevypakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

Ja ei kun mahat täyteen!


Huom! Ruoan voi valmistaa myös tuoreista aineksista, mutta silloin vaadittava työmäärä on isompi. Valmis pinaattikeitto + juustoraaste on joka tapauksessa paitsi hauska myös vaivattomampi ratkaisu kuin perinteisesti lasagnessa käytetty valkoinen juustokastike. Sen paikalla voinee käyttää myös kerma-tai maitopohjaista sienikastiketta tai sakeaa sienikeittoa, mutta siinä tapauksessa on tasapainoisempaa, jos se tomaattipohjainen kastike ei sisällä sieniä.

Suosittelen kiinnittämään huomiota myös siihen, että molemmat käytettävät kastikkeet eivät ole ylettömän suolaisia.