Tämä oli viimeinen vapaa viikonloppuni. Suunnittelimme kaimani kanssa hiihtonousua Allalinhornille. Nelitonninen suksilla, se olisi ollut komea lopetus Sveitsin-komennukselleni.

Suunnitelmasta kuitenkin luovuttiin. Ensinnäkin eilen oli kovaa koillistuulta. Tuulen puoleisilla rinteillä lumi muuttui rapeaksi, onteloiseksi ja herkäksi. Ehkä sen kanssa olisi vielä tullut toimeen, mutta myös tänään ylävuoristossa tuuliennusteissa povailtiin 70 - 100 km/h koillispuhuria. Se olisi osunut suoraan siihen rinteeseen, jota meidän piti nousta.

Suunnitelma B: Toteutetaan viime viikonlopun suunnitelma: leppoisa kieppi Les Rochers des Enclavesille ja alas. 600 metriä ylämäkeä skinnailtavaksi, 1500 metriä laskua.

Päivä oli kaunis joskin tuulinen – niin tuulinen, että Allalinhornilta olisimme todennäköisesti ottaneet pakit. Täällä alhaallakin puuskat horjuttivat meitä melkoisesti, ja eräs isä-poika-kombinaatio joutui kääntymään reitiltä takaisin, kun poika ei enää meinannut pysyä pystyssä.

443896.jpg
Leikkipaikkoja tulee ikävä.


443897.jpg
Jukka Rouhiainen-Grén melkoisessa pöllyssä


Lasku oli silkkaa nautiskelua: paljon vasta puhallettua puuteria ja sen verran loiva profiili, että minäkin pysyin pystyssä. Jälleen kerran erinomainen päivä vuorilla.

Nyt on vähän haikea olo. Se oli siinä. Sveitsiltä ei ole odotettavissa enää mitään.