Tämä munakkaan ja pyttipannun lähisukulainen on herkullisimmillaan kylmänä.

Ainekset:
n. 6 keitettyä perunaa
4 munaa
Sipuli
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Persiljaa
1 - 2 valkosipulin kynttä

Metodi:
Pilko sipuli ja kuutioi perunat pieniksi kuutioiksi. Lorauta isoon paistinpannuun reilusti oliiviöljyä ja pistä sipuli ja murskattu valkosipuli kuullottumaan. Riko kananmunat ja mausta ne runsaalla määrällä persiljaa ja sopivaksi katsomillasi määrillä pippuria ja suolaa. Sekoita perunakuutiot pannulle sipulin joukkoon ja lisää sekaan munat. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes paistos on hyytynyt. Luiskauta tortilla suoraan tai kippaa kannen kautta tarjoilulautaselle. Valmista tuli!

Huom. Jos keitettyjä perunoita ei ole jäänyt eilisestä yli, voidaan ruokalajia lähestyä kahdelta suunnalta:
a) Kuutioi perunat raakoina ja keitä muutama minuutti ennen pannulle pistämistä.
b) Kuutioi perunat raakoina ja kypsennä ne pannulla sipulin kanssa ennen munaseoksen lisäämistä.