Kirjailijat, kuten tunnettua, harvemmin ns. pistävät rahoiksi. Jos ei kirjoittamisen ohessa tee muuta työtä, joutuu elämään askeettisesti kuin opiskelija. On edelleen pakko tehdä ruokaa tähteistä ja kaikesta sellaisesta, mitä jääkaapista löytyy vaikkei edes kävisi kaupassa. Tässä eräs klassikkoresepti.


Yhden hengen pyttis

Ainekset:
1 salottisipuli
2 luomukananmunaa
1 - 2  pitkulaista San Marzano -tomaattia tai vihreänruskeaa kumato-tomaattia
3 - 5 keitettyä varhaisperunaa
100 grammaa keskivahvaa tai voimakasta Gruyère-juustoa
1 nippu tuoretta meiramia
Kalamata-oliiviöljyä
Guéranden suolaa
Mustapippuria


Pilko sipuli, viipaloi tomaatti ja perunat. Kuullota sipulia muutama minuutti öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää järjestyksessä peruna, rikotut munat, suola ja pippuri sekä tomaatinsiivut. Raasta päälle Gruyère-juusto. Paista pyttipannua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Koristele tuoreella meiramilla.

Nautitaan hyvän viinin kanssa.
Huom! Syöminen on lukemista! Postmodernina aikana pyttipannu - aivan kuten kaikki muukin - on tekstiä, joka odottaa tulkitsemistaan: se viittaa johonkin muttei välttämättä merkitse mitään.


Lisää kesäuusintoja. Julkaistu noin vuosi sitten vanhassa Grafomaniassa.